sobota 31. ledna 2009

Eda a Efa zase spolu!!!

Prijizdime s Krosakama do Pictonu. Prochazime mistni zatoky, je krasne pocasi. Jeden vecer popijime dlouho do noci, kolem jedne Krosak hlasi “Hele, prave kolem projela Estima s dvema kajakama na strese, ze by to byl Eda???” – dela si ze me legraci, a netusi, ze je to skutecne Eda. Je tady o 14dni driv, zavody na Severnim ostrove poradatel zrusil.

Prijezdova trasa trajektu do Pictonu - kdyz pocasi preje, je na co se divat.

Porizujeme tady dalsi cast naseho styloveho vybaveni – benzinovy varic starsiho data, ale cely novy a funkcni. Timto ziskavame dvouplotynkovou kuchyni a nase vareni se stava slasti!!!

Zastavujeme u morske zatoky Grassmere, ve ktere je plno malych jezirek k usazovani soli – ta nejvice slana chytaji ruzovou barvu.

Nocleh na pobrezi pod Kaikourou. Ohne z naplaveneho dreva krasne hori, na brehu je ho spousta, je suche jak papir. Rano odsud vidime delfiny – plavou podel pobrezi, vyskakuji, i salta predvedli. Foto nepripojuji - stejne na nem neni moc videt - to se musi zazit.


Eda dotahl na Jizni ostrov i moji lodku – tady jedeme Waiau, cca 10km pekne reky s nadhernou vodou, skalnatymi brehy, slast pro zacatecniky i pokrocile.

Prijizdime do Christchurche – je nedele a mesto zije. Hned jak vysedame z auta mijime venkovni scenu se skupinou artistu. Neskutecne vykony a legrace dohromady.





1 komentář:

pavel k řekl(a)...

eva super kajakarka