sobota 23. května 2009

Waiotapu

Pozor, otevirame posledni tyden na Zelandu! Litame od jednoho k druhemu, najednou se nedostava casu...
O vikendu jsme si vymysleli vyjet do Wai-O-Tapu, termalni kotliny pobliz Rotorui. Nakonec i Sara s Kevem se pridali, vcetne Sarciny kolegyne z nemocnice, Slovenky Zuzky (opustila vykon sluzby, pry v nemocnici byla stejne nuda...)

Zeneme, abysme stihli gejzir Lady Knox, jeden z nejvetsich gejziru na jizni polokouli. Vybuchuje presne v 10,15hod - podezrele nam to bylo... A taky ze jo - i geotermalni sily tu podlehly cloveku. V 10,15hod. na scenu nastupuje manik, ktery pri barvitem vyklady hazi do jicnu krateru mydlove hobliny a co se nestane - do 5min je tu vybuch...

Jsme ohromeni timto geotermalnim zazitkem....

Zbytek parku je ale nadherny. Toto je Champagne pool, puvodne krater jicnu, nyni zatopeny vrouci vodou. Po okrajich jsou usazene vrstvy siry, arseniku, vselijakych soli - krasa.

Kev trva na skupinove foto - trpelive cekame, az para stoupajici z jezera ustoupi - nakonec ale ustoupil Kevin...Jinak je to ale slunecny den.

Dalsi pohled na breh jezera - nemohli jsme odtrhnout oci.

Priblizne v takoveto podobe se vam vratime - proinformujte Libora, at nas na letisti pozna...


Terasy z usazenin termalni vody. Z blizka jejich kresba pripomina Vambereckou krajku.

Jako projev diku za ucast na vyletu nas zve Zuzka na "slovenskou veceri". Paradni zaver dne - krome vyborne fazolovky jsme zlikvidovali i lahev prave slovenske borovicky...

Žádné komentáře: