sobota 14. března 2009

Vypady do hor

Pri hledani nejakeho treku, ktery by nevedl pouze skrz udoli (mistni specialita - chodit pouze podel rek a mijet nadherne hrebeny hor...), ale i pres nejaky vrchol, jsme objevili maly trek v blizkosti Wanaky, ktery vedl pres dva vrcholy s krasnymi rozhledy.

Po nastoupani 1200m primo od jezera Wanaka(drina) se nam ukazaly krasne pohledy na narodni park Aspring a cele jezero.

Z prvniho vrcholu vedla hrebenova cesta na hlavni vrchol Mt.Alpha. Prolejzali jsme mezi skalama, vitr hucel kolem hlav, sut ujizdela pod nohama - proste nadhera.

Nocujeme tesne pod vrcholem a uzivame si pohledu na nocni Wanaku.

Pri ceste na sever se jeste jednou zastavujeme v Hokitice na jeden trek do udoly reky Toaroha. Nas cil byla chata na Cedar flat, kde je prirodni horky bazenek a je mozne udelat kratne vylety na okolni vrcholy.

Lanova lavka kousek od chaty.

Historicka chata Cedar hut je pro dve osoby a je s otevrenym ohnistem uvnitr, vedle teto chaty stoji jeste jedna novejsi, kterou obydlujeme.


Odpoledni pohoda v "hot poolech".

Opoustime West Coast a jedeme za Krosakama a za praci do Motueky, mestecka na severu jizniho ostrova. V teto oblasti je centrum sadarstvi diky nejvice slunecnym dnum na Novem Zelandu.

Cechu tu je opradu hodne, potkavame se s Krosakama a krajany od Brna a krajany od kamenice. Toto je foto z dnesniho rana - odpo jdeme na plaz s melounama, nasima, hroskama, jablkama z jejich zahrady.

Žádné komentáře: