sobota 28. února 2009

Fjordland - Hollyford valley

Po tydnu cestovani po vychodnim pobrezi jsme diky ne moc priznivemu pocasi znacne vymrzli. Nevesime ale hlavu a jedeme do Fjordlandu - nejdestivejsi casti Noveho Zelandu (cca 250 dni v roce prsi).

Jak rikam - 8m srazek rocne je 8m, a tak se davam do pripravy bocniho destokrytu. Konstrukce musi byt pouze z vybaveni auta (padla, stan.koliky, popruhy) a musi byt rychle instalovatelna...


Ubytovavame se v oblibenem Gunn's kempu, ktery je opravdu vyjimecny a stoji tu jiz od dob stavby tunelu do Milford soundu. Maji tu vlastni muzeum a zachrannou benzinku. Jsme mile prekvapeni - neprsi a predpoved na dalsi dny je dobra.

Vyrazime na cast Hollyford tracku, ktery cloveka dovede podel jezer az na morske pobrezi. Vybirame si jen maly usek treku (4dny), neb neverime pocasi a nechceme platit premrstene penize za odvoz jet boatem z pobrezi zpet na zacatek tracku.


Druhou noc spime na chate na McKerrow ostrove, kam se dostavame po malem brodeni jednoho rameme reky, ktere ma byt vetsinou suche. Jsme tu nastesti v tydnu a nepotkavame tu zadneho lovce. V chate je s nami pouze jedna myska. Kalhoty do ponozek tu strkame po vzoru mistnich - sandflye se dostanou vsude..

Cestou zpet prespavame na Hidden chate a uzivame si ctvrty den azura ve Fjordlandu, coz se me zdalo neuveritelne po me posledni destive navsteve.

Žádné komentáře: